betegség, megelőzés
     
   
betegség megelőzés
 
Dr. Angyal Géza
szülész-nőgyógyász főorvos orvosi profilja. Ha van kedve, részletesen tájékozódhat:
Kattintson ide!
 
 
 
Nagyon izgultam a vizsgálat előtt, de az otthonos várószoba már az első percekben megnyugtatott ...
 
 
Jó hírű, kedves orvos. Nyugodtan rábízhatod magad. Kovács Anikó, 21 éves.
 
 
Doktor úrnak köszönhetem gyermekem egészségét. Még egyszer köszönöm!
Budainé Erzsébet 32 éves
 
 
Egyáltalán nem úgy járok ide, mintha orvoshoz jönnék. Az előjegyzés nagyszerű, sohasem várok sokat... Szívből ajánlom minden nőnek.
 
 
Angyal főorvos úrnál szültem második gyermekemet. Mindig számíthattam rá, a harmadikkal is őt választom! Mozsári Szilvia 33 éves.
 
 
 
Vírusfertőzés

Napjaink egyik sokat emlegetett nőgyógyászati problémája a női nemi szerveket érintő vírusfertőzés, elsősorban a HPV-fertőzés.

 

 
A HPV (humán papilloma vírus) a méhnyak sejtjeiben talál megfelelő környezetet szaporodásához, ezért ott telepszik meg. A fertőződés tünetszegény, ezért a vírushordozó általában nem is tud az általa hordozott vírusról, annak jelenléte csak a nőgyógyászati szűrővizsgálat során derül ki. Ezért is fontos a rendszeres nőgyógyászati rákszűrés!

A vírusfertőzés jelentőségét az adja, hogy bizonyos típusai lehetnek rákkeltőek. Ezen hatás kifejtéséhez azonban hosszú időre, legtöbbször évekre van szükség és a rákmegelőző állapot is felismerhető, kezelhető.

További fontos tény, hogy a HPV fertőzés az esetek nagy részében magától is gyógyulhat, nem igényel különösebb beavatkozást. A teendők elbírálása azonban a szakember feladata, ezért is fontos a rendszeres rákszűrésen való megjelenés.
 
 
     
  név:
  email:
  telefon:
  üzenet:
   
  kód:
   
 
 
 
  vissza a kezdőlapra