Ultrahangos vizsgálatok

nőgyógyász, ultrahang vizsgálat, ultrahangos vizsgálatok

Az ultrahangos vizsgálatok elkülönített helyiségben, Sonoace 8000 típusú készülékkel végezzük, melyhez kétféle vizsgálófej is csatlakoztatható.

Hasi vizsgálófej:

segítségével a hasfalon keresztül tekintjük meg a kismedencei szerveket. Ehhez a páciensnek egy ágyra kell feküdnie, és szabaddá tennie az alhasat. A jó képalkotás érdekében a hasat egy vízzel lemosható, illetve törlővel letörölhető kontakt zselével bekenjük, majd a vizsgálófejet a hasra helyezve láthatóvá válnak a vizsgálni kívánt szervek, vagy a kora terhesség, a magzat.

Hüvelyi vizsgálófej:

alkalmazásával a belső nemi szervek finomabb részletei, eltérései vizsgálhatóak. Pontosabb képet nyerünk a méhről, a nyálkahártyáról, esetleges koraterhességről, vagy a méh közelében lévő képletekről: petefészek, petevezeték, netán méhen kívüli terhesség, vagy egyéb szervek rendellenességei.
Ehhez a vizsgálathoz alulról le kell öltözni, mivel a speciális vizsgálófejet a hüvelybe kell vezetni, hogy az minél közelebb kerüljön a belső nemi szervekhez. A vizsgálóágyon a szokásos nőgyógyászati vizsgálatnál megszokott testhelyzetben kell elhelyezkedni, de mindenről részletesen szólok a vizsgálat megkezdése előtt is.

Küldje el üzenetét, kérdését!

reCAPTCHA is required.