Mit vigyek magammal?

nőgyógyászat nyíregyháza

Néhány hasznos tanács, melyet nem árt tudni a vizsgálatok illetve a kórházi felvétel előtt.

Nőgyógyászati vizsgálatra:
A kezelőorvos számára fontos lehet az előző betegségről, műtétről készült írásos dokumentáció, zárójelentés. A vizsgálat elvégzéséhez praktikus szoknyában érkezni, vagy azt az öltözőben átvenni, illetve papucsot hozni. A rendelőben padlófűtés is van, így a téli időszakban sem fáznak betegeink lábai még papucs nélkül sem.

A vényíráshoz, a dokumentációhoz szükség van TAJ-kártyára is legalább az első megjelenés alkalmával. Az esetleg vezetett mensesnaptár megkönnyítheti a vérzési rendellenesség pontos megítélését.

Kórházi felvétel esetén:
Fekvőbetegként a személyes ellátást szolgáló eszközöket, ruhanemüket mindenképpen be kell hozni: hálóing, köntös, szabadidőruha, papucs az öltözködéshez; evőeszközök, pohár, szalvéta, WC papír, törölköző, papír zsebkendő, tisztálkodó szerek az önellátáshoz.

Szüléskor történő befekvés esetén Tena lady betét, melltartó, melltartóbetét is hasznos, ha a kórházi csomagba kerül. A kórházi felvételhez szükséges dokumentumok is mindenképpen legyenek elkészítve: kórházi beutaló, ambulánslap, a kivizsgálás leletei (labor, EKG, rtg., altatóorvosi lap, vércsoportot igazoló lelet).

Szükség lehet a legközelebbi hozzátartozó nevére, címére, telefonszámára is. Rendkívül fontos, hogy a napi rendszerességgel szedett gyógyszereit is hozza magával. A bentlétet elviselhetőbbé teheti újság, könyv, fülhallgatóval működő rádió, mp3-lejátszó, és ha szükséges akkor szemüveg, kontaktlencse, esetleg hallókészülék, járókeret.

Küldje el üzenetét, kérdését!

reCAPTCHA is required.