Műtétet igénylő kórképek

műtétet igénylő kórképek

A nőgyógyászati megbetegedések jó része valamilyen műtét segítségével gyógyítható, vagy a további kezelés elbírálásához szükség van szövettani diagnózisra is, melyhez csak műtét útján juthatunk.

A leggyakoribb diagnosztikai műtét a vérzészavar miatt végzett szakaszos méhkaparás: ennek során a vérzészavar okának tisztázására a méhnyakból, majd külön a méhűrből szövetmintát veszünk egy speciális eszköz segítségével. Ehhez is, mint minden egyéb műtéthez betegeinket kivizsgáljuk, majd a műtétet altatásban végezzük.

A beavatkozás tehát közvetlenül nem fáj, erre a beteg nem emlékszik. További ambulanter elvégezhető műtét a méhnyakpolyp eltávolítása, gyakorlatilag a fent leírthoz hasonlóan. Mind a járóbetegként, mind pedig a kórházi felvételt igénylő módon elvégezhető műtétről a kivizsgálás végén részletes tájékoztatást adok.

Ha a kivizsgálás eredménye megnagyobbodott méh (myoma), vagy petefészek cysta, daganat, endometriosis, tályog, arról részletes beszélgetés keretében felvilágosítást adok elmondva a kezelési tervet, a műtét lényegét, a kórházi ápolás menetét és az utókezelés lehetőségeit. Minden felismert körképpel kapcsolatban a tájékoztatás személyre szóló, egyértelmű és tárgyilagos.

Küldje el üzenetét, kérdését!

reCAPTCHA is required.